Održan seminar „Upravljanje konfliktnim situacijama“

 

 

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizirala je dana 28.07.2021. godine u prostorijama Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, seminar na temu „Upravljanje konfliktnim situacijama“.
U okviru seminara polaznicima su prezentirane sljedeće teme: Uvod u TKI Conflict Mode Instrument, Asertivnost vs kooperativnost, 5 načina rješavanja konflikta i Individualna TKI procjena za učesnike.

Thomas Kilmann Conflict Mode Instrument je svjetski priznata i najrasprostranjenija procjena i trening iz domena komunikacije u konfliktnim (ili potencijalno konfliktnim) situacijama koja ima za cilj unaprjeđenje međusobnih odnosa pojedinaca i konstruktivno rješavanje eventualnih konfliktnih situacija. Kroz ovaj trening urađena je i individualna procjena (assessment) svakog učesnika kroz TKI upitnik, čija procjena je u konačnici pokazala preferirano ponašanje pojedinca u zahtjevnim i izazovnim komunikacijskim situacijama.

Rezultate je analizirala gđa. Anela Valjevac, certificirani MBTI & TKI trener (certificirana od strane Myers-Briggs Company Ltd., Oxford, UK).
Polaznici, njih ukupno 10, u svojim kompanijama obavljaju poslove prodaje, nabavke i upravljanja ljudskim resursima, te su organizaciju edukacije ocijenili vrlo uspješnom.

Share This