Održan seminar “Umijeće poslovnog interkulturalnog pregovaranja”

 

 

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine-Sektor za edukaciju u saradnji sa Fondacijom Konrad Adenauer, organizirala je seminar “Umijeće poslovnog interkulturalnog pregovaranja” koji je održan 04.-05.09.2019. godine u Banja Luci. Uz podršku Fondacije Konrad Adenauer i realizaciju trenera g. Nerke Jugo pokrenuta je vrlo interesantna i motivirajuća priča, koja nas stavlja u okvire globalnog okruženja i zbivanja, na koja trebamo imati adekvatan odgovor. Ovaj seminar predstavlja samo početak za jednu oblast u kojoj treba ozbiljnije raditi u Bosni i Hercegovini.

U ime Fondacije Konrad Adenauer, prisutne je pozdravio g. Sven Petke, te pojasnilo zašto je interkulturalna komunikacija značajna za privrednu djelatnost u procesu približavanja EU i ulasku na nova tržišta u kojim drugačiji načini rada i razmišljanja postaju sve značajniji. Naglasio je da se upravo takvim pitanjima bavi ovaj seminar, te najavio nastavak saradnje u budućnosti sa serijom seminara za prevenciju korupcije.

Također, prisutne je u ime VTK BiH pozdravio g. Seid Hadžibajrić, stručni saradnik za edukaciju, koji je istakao značaj i važnost interkulturalnog pregovaranja u poslovnom svijetu dana, te najavio buduće projekte sa Fondacijom Konrad Adenauer koje komora planira realizirati kroz organizaciju edukativnih događaja i stručne obuke za predstavnike bh. privrede.

Edukacija je pokazala punu opravdanost, te je održana veoma uspješno, a prisutni su bili predstavnici javnog i privatnog sektora iz Bosne i Hercegovine.

Share This