Održan seminar „Interkulturalno pregovaranje“

 

 

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine/Sektor za edukaciju u saradnji sa Fondacijom Konrad Adenauer, organizirala je seminar “Interkulturalno pregovaranje” koji se održao jučer, 20. februara 2019. godine u Sarajevu. Uz podršku Fondacije Konrad Adenauer i realizaciju trenera Nerke Jugo pokrenuta je vrlo interesantna i motivirajuća priča, koja nas stavlja u okvire globalnog okruženja i zbivanja, na koja trebamo imati adekvatan odgovor. Ovaj seminar predstavlja samo početak za jednu oblast u kojoj treba ozbiljnije raditi u Bosni i Hercegovini.

Prisutne je u ime VTK BiH pozdravila direktorica Sektora za edukaciju, dr.sc. Elma Kovačević-Bajtal koja je istakla značaj i važnost interkulturalnog pregovaranja u poslovnom svijetu dana, te najavila buduće projekte sa Fondacijom Konrad Adenauer koje komora planira realizirati kroz organizaciju edukativnih događaja i stručne obuke za predstavnike bh. kompanija i privrede, a koji tematiziraju oblasti ekonomije i primjenu najaktuelnijih znanja, vještina i alata.

Također, u ime Fondacije Konrad Adenauer, prisutne je pozdravila gđa. Dijana Prljić, te pojasnila zašto je interkulturalna komunikacija značajna za privrednu djelatnost, kako se raznolikost Europske unije odražava na zajedničkom tržištu EU, kao ostala pitanja kojima se bavi seminar „Interkulturalno pregovaranje“.

Edukacija je pokazala punu opravdanost, te je održana veoma uspješno, a prisutni su bili predstavnici javnog i privatnog sektora iz cijele BiH.

Share This