Održan sastanak predstavnika IKT Asocijacije VTK BiH s gradonačelnikom Mostara

 

 

Predstavnici Vanjskotrgovinske komore BiH zajedno s predstavnicima kompanija iz Asocijacije Informacijskih i komunikacijskih tehnologija VTK BiH održali su sastanak u Mostaru u utorak, 7.12.2021. godine s gradonačelnikom Mostara g. Mariom Kordićem.

Sastanak je održan na inicijativu IKT Asocijacije VTK BiH s ciljem predstavljanja sektora i njegovih mogućnosti te podrške BiH poduzećima. Kako je istaknuto tijekom sastanka IKT je jedan od najbrže rastućih sektora što je potvrdila i analiza Svjetske banke u BiH koja govori da su IT sektor i turizam najperspektivnije grane razvoja u BiH. IKT sektor predstavlja jedan od ključnih izvora novih gospodarskih mogućnosti, koje trebaju potaknuti inovacije i jačanje ekonomskog i socijalnog napretka. Vidljiv je i trend porasta broja zaposlenih u  IKT sektoru, tako da prosječan broj zaposlenih u ovom sektoru  u 2020. godini iznosi  2,8%  u  odnosu na  prosječan broj ukupno zaposlenih u BiH. IKT Asocijacija je iskazala tendenciju da se ovaj tip sastanaka održi u svim gradovima BiH s njihovim predstavnicima s ciljem izgradnje što boljih odnosa s lokalnom vlašću i suradnje na budućim projektima.

Gradonačelnik Kordić se osvrnuo na prethodne poduhvate, ali i na trenutne i planirane aktivnosti kojima je cilj unaprijediti poslovni ambijent odnosno kreirati bolje uvjete i prilike za BiH gospodarstvenike. Tijekom sastanka je otvorena tema o potencijalnoj suradnji i u drugim sektorima gospodarstva kao i važnosti povlačenja sredstava iz Europske unije.

Share This