Održan sastanak članova Grupacije namjenske proizvodnje

 

 

U prostorijama Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine održan je sastanak članova Grupacije namjenske proizvodnje sa ciljem donošenja zajedničkog plana aktivnosti za period naredne godine. Nakon podnešenog Izvještaja o radu Grupacije u proteklom periodu od strane predsjednika g-din. Đahida Muratbegovića (IGMAN, Konjic), predsjedavanje Grupacijom je preuzela g-đa. Munevera Fočo (UNIS GINEX, Goražde).

Povodom jedne od tačaka Dnevnog reda g-din. Damir Karahodžić, šef Odsjeka za regulisanje oblasti proizvodnje oružja Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine je privrednike upoznao sa donošenjem podzakonskih akata Zakona o obilježavanju malog oružja, lakog naoružanja i pripadajuće municije i pozvao ih da preko Vanjskotrgovinske komore BiH učestvuju u Radnoj grupi za izradu pomenutih akata.

U konačnici, povodom najvažnije tačke dnevnog reda, svi prisutni predstavnici Grupacije namjenske proizvodnje su dali svoje prijedloge za rad Grupacije u 2018 godini, od kojih se većina odnose na zajedničke sajamske nastupe u organizaciji Vanjskotrgovinske komore BiH i izmjenu administrativnih barijera sa kojima se ova grupa privrednika suočava na domaćem tržištu. Predsjednica Grupacije namjenske proizvodnje g.đa Munevera Fočo je pozvala sve članice ove Grupacije da budu aktivne i daju svoj doprinos u njenom radu.

Share This