Održan radni sastanak predstavnika VTK/STK BiH i UNO BiH

 

 

Danas je delegacija Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH, predsjednik Zdravko Marinković, potpredsjednici Ahmet Egrlić i dr.sc. Vjekoslav Vuković, zamjenik predsjednika Upravnog odbora VTK/STK BiH Borko Đurić i zamjenik generalnog sekretara Momčilo Komljenović, održala radni sastanak s direktorom Uprave za indirektno – neizravno oporezivanje BiH dr. Zoranom Tegeltijom i saradnicima.

Predstavnici komore su Tegeltiji predstavili inicijative poslovne zajednice koje se odnose na domen djelovanja UNO BiH iz oblasti spoljnotrgovinskog poslovanja.

Zaključeno je da je saradnja UNO BiH i VTK/STK BiH na zavidnom nivou i da će se i u narednom periodu dodatno unapređivati kroz zajedničke aktivnosti za unapređenje podzakonskih akata iz nadležnosti Uprave i edukaciju poslovne zajednice. Istaknuta je potreba za ubrzavanjem prolaska roba iz BiH preko graničnih prijelaza i u tom smislu, otvaranja dodatnih graničnih prijelaza.

Budući da UNO BiH obavlja operativne poslove na provođenju propisa iz oblasti spoljnotrgovinskog poslovanja, u interesu i privrede i društva u cjelini je da Uprava bude u potpunosti opremljena materijalno tehničkim sredstvima i kvalifikovanim zaposlenicima, što bi za posljedicu imalo ubrzan protok robe, ljudi i kapitala, zaključeno je na sastanku.

Share This