Održan pripremni sastanak izlagača za sajam Imm 2022

Nakon godinu dana pauze uzrokovane pandemijom, Vanjskotrgovinska/ Spoljnotrgovinske komora Bosne i Hercegovine nastavlja sa aktivnostima podrške bh. kompanijama za izlaganje na Međunarodnom sajmu namještaja i interijera Imm 2022 u Kelnu, Njemačka.

U tom smislu, izvršena je prijava prostora i završen proces poziva i selekcije izlagača za grupni štand Bosne i Hercegovine na ovom sajmu koji će se održati od 17-23. januara/ siječnja 2022. godine.

Za odabrane izlagače, projektni tim VTK/ STK BiH održao je pripremni sastanak za nastup na sajmu, na kojem je prezentirano idejno rješenje štanda Bosne i Hercegovine i usvojen raspored izlagača na štandu. Također, izlagači su upoznati sa ostalim aspektima nastupa kao što su: troškovi za izlagače, priprema i transport eksponata, marketing paket, ostale usluge na sajmu, itd.

Intenzivne pripreme nastupa nastavljaju se u jesen, kada će biti izvršena formalna prijava bh. firmi na sajmu, te upis u online katalog izlagača.

Na štandu Bosne i Hercegovine na predstojećem sajmu Imm 2022, nastupit će sljedeće kompanije: DOMUS ARREDI d.o.o. Zenica, MALAK JANJ d.o.o. Donji Vakuf, RAMEX d.o.o. Kladanj, ROCCAFORTE d.o.o. Vitez, SENEX d.o.o. Čelić, SHUMA d.o.o. Sarajevo, te SMARVET d.o.o. Ključ.