Objavljena Obavijest cestovnim prijevoznicima tereta o postupku raspodjele CEMT dozvola za 2022.godinu

 

 

Ministarstvo komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine je dana, 27.08.2021.godine, objavilo Obavijest cestovnim prijevoznicima tereta o postupku raspodjele CEMT dozvola za 2022.godinu, te je ista dostupna na sljedećem linku https://www.mkt.gov.ba/Publication/Read/obavijest-cestovnim-prijevoznicima-tereta-o-postupku-raspodjele-cemt-dozvola-za-2022-godinu.

U skladu sa važećim Pravilnikom o CEMT dozvolama https://komorabih.ba/wp-content/uploads/2021/08/Pravilnik-o-CEMT-dozvolama-46-2021.pdf u Obavijesti je navedeno da se zahtjevi sa pratećom dokumentacijom podnose Ministarstvu, u periodu od 01. do 15.09.2021.godine.

Obrasci zahtjeva nalaze se na sljedećem linku:
na Bosanskom jeziku
na Srpskom jeziku
na Hrvatskom jeziku

Prilikom podnošenja zahtjeva, prijevoznici su dužni priložiti i dokaz o uplati administrativne takse na zahtjev u iznosu od 5 KM, izvršene prema sljedećoj uputi.

Učesnici u ovom postupku, u slučaju potrebe, sve dodatne informacije i upute, mogu zatražiti od organa koji vodi postupak tj. od Ministarstva komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine https://www.mkt.gov.ba/Content/Read/transport-kontakt.

Share This