Obavezno PCR testiranje za vozače teretnih vozila i autobusa koji ulaze u Njemačku iz UK

 

 

Vlada Ujedinjenog Kraljevstva je savjetovala da je u mjestu Donkaster North postavljena lokacija za PCR testiranje za one vozače koji idu direktno u Njemačku od Imingema do Kukshavena. To je SAMO za ovo rutu.

https://vvv.gov.uk/guidance/get-a-coronavirus-covid-19-test-if-ioure-an-hgv-or-van-driver

Testiranje i karantin za putovanje u Njemačku

Vozači teretnih vozila i autobusa koji ulaze u Njemačku iz Velike Britanije moraju da pokažu negativan rezultat testa na COVID-19. Ovo mora da bude PCR test rađen 48 sati prije ulaska u Njemačku.

Vozači teretnih vozila i autobusa ne moraju da budu u karantinu po dolasku u Njemačku ako su:

· proveli manje od 72 sata u UK

· u Njemačkoj će provesti manje od 72 sata

OVDJE se informišite o sertifikatu o međunarodnim radnicima EZ koji morate posjedovati.

Pogledajte FCDO – savjeti za putovanja za više informacija o zahtjevima za testiranje i karantin za Nemačku. FCDO – travel advice for more information about testing and quarantine requirements for Germany.

Od 29. decembra, besplatni PCR testovi bit će dostupni na sajtu za savjetovanje prijevoznika Doncaster North. Ovi testovi će biti dostupni samo vozačima koji koriste DIREKTNU trajektnu uslugu između Imingema i Kukshafena.

RHA je zatražila više detalja u vezi sa dobijanjem PCR testa u Donkasteru. Npr: Koliko je vremena potrebno da se rezultati dobiju? Ovo nije naznačeno u gornjem saopštenju.

Izvor: RHA

Share This