Novoimenovani ambasadori posjetili VTK/STK BiH

Predsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH Zdravko Marinković i dopredsjednik dr. sc. Vjekoslav Vuković održali su sastanak s novoimenovanim ambasadorima Bosne i Hercegovine u Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Sjedinjenim Američkim Državama, Sloveniji, Danskoj, Belgiji, Egiptu, Italiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Austriji i Japanu.

Novoimenovanim ambasadorima su prezentirane aktivnosti koje Komora provodi radi promocije bh. izvoza i poboljšanja ekonomskih odnosa s ovima državama, odnosno usluge vezane za internacionalizaciju bh. kompanija. Predstavljene su mogućnosti za organiziranje B2B susreta, učešća na međunarodinim sajmovima, istraživanje tržišta i pripremu kompanija za izvozna tržišta.

Ukazano je i na potrebu razvoja projekata digitalizacije i primjenu principa zelene ekonomije u bh. kompanijama. Predstavici Komore su izrazili podršku u radu novoimenovanim ambasadorima i iskazali zaintresiranost za saradnju u provođenju svih aktivnosti koje su u nadležnosti VTK/STK BiH na međunarodnom planu.