Novoimenovani ambasadori BiH posjetili VTK/STK BiH

 

 

Predsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Zdravko Marinković i dopredsjednik dr.sc. Vjekoslav Vuković, sa saradnicima, održali su sastanak s novoimenovanim ambasadorima Bosne i Hercegovine u Islamskoj Republici Pakistan (Emin Čohodarević), Državi Kuvajt (Nusret Čančar), Kraljevini Španiji (Vesna Andree Zaimović) i Republici Italiji (Amira Arifović- Harms).

Predstavnici Komore su čestitali novoimenovanim ambasadorima na izboru i zaželili puno uspjeha u budućem radu. Izrazili su nadu da će ambasadori za vrijeme svog mandata promovirati potencijale Bosne i Hercegovine i pomoći bh. privrednicima da unaprijede postojeće i ostvare nove poslovne veze za plasman proizvoda i usluga na tržište Pakistana, Kuvajta, Španije i Italije.

Novoimenovanim ambasadorima su prezentirani osnovi pokazatelji vanjskotrgovinske razmjene naše zemlje s ovim tržištima, a razgovarano je i o neiskorištenim potencijalima u oblastima u kojima bi bilo moguće surađivati. Na sastanku je razgovarano i o aktivnostima koje bi rezultirale unaprjeđenjem ekonomske saradnje BiH i zemalja u kojima će novoizabrani ambasadori obnašati dužnosti. Osim toga, predstavnici Komore su upoznali ambasadore s ulogom i značajem Komore, načinom funkcioniranja i osnovnim ciljevima, te stavili na raspolaganje kapacitete Komore u pružanju potrebne pomoći.

Ambasadori su se zahvalili na prezentiranim informacijama i izrazili nadu da će u saradnji sa VTK/STK BiH uspjeti iznaći najbolja rješenja od interesa za privredu Bosne i Hercegovine.

Share This