Novoimenovana direktorica Italijanske agencije ICE posjetila Komoru

 

 

Predsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine  Ahmet Egrlić održao je sastanak sa novoimenovanom  direktoricom ICE Agencije,  gospođom Sandrom Di Carlo. Tema sastanka bila je međusobna saradnja dvije prijateljske zemlje,  Bosne i Hercegovine i Italije.

Predsjednik Egrlić je gospođu Di Carlo upoznao sa trenutnim stanjem po pitanju privredne saradnje, kao i mogućnostima unapređenja iste. Obje strane su zaključile da, uprkos aktuelnoj pandemiji koja je u mnogome otežala poslovanje kompanija,  postoje načini i mogućnosti za njihovim umrežavanjem s ciljem uspostavljanja poslovnih odnosa.

Podsjećamo, Italijanska trgovinska agencija je vladina agencija koja podržava poslovni razvoj italijanskoh kompanija u inostranstvu i promoviše privlačenje stranih investicija u Italiji. Uz motiviranu i modernu organizaciju i široko rasprostranjenu mrežu inostranih ureda,  agencija pruža informacije, pomoć, savjetovanje, promociju i obuku italijanskim malim i srednjim preduzećima.

Predsjednik Egrlić se zahvalio na posjeti i stavio je na raspolaganje komorske kapacitete, te predložio organizaciju različitih događaja s ciljem upoznavanja poslovne zajednice sa svim mogućnostima  saradnje i potencijalima kojima Bosna i Hercegovina raspolažu.

Share This