Namjenska industrija Bosne i Herzegovine učestvuje na prestižnom sajmu IDEF’23

 

 

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Danas je u Istanbulu otvoren sajam IDEF ‘23 u okviru kog je Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizirala zajednički nastup bh. kompanija iz namjenske industrije  i koji će biti otvoren do 28.07.2023. godine u Istanbulu, Turska.

Na štandu Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH, površine 72 m2, koji se nalazi u Hali 1 na broju 121, predstavlja se šest bh. kompanija: Igman Konjic, Unis Ginex Goražde, Binas Bugojno, Pretis Vogošća, TRB Bratunac i Ac Unity Goražde. Štand je danas posjetio i ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez.

Sajam IDEF predstavlja jedan od najznačajnijih svjetskih sajmova namjenske industrije, a održava se svake dvije godine i pruža platformu za kompanije namjenske industrije, stručnjake i vladine zvaničnike da se okupe, uspostave kontakte i istraže nove poslovne mogućnosti.

IDEF 2023 će se održati pod pokroviteljstvom Predsjedništva Republike Turske, čiji će domaćin biti Ministarstvo nacionalne odbrane Turske, uz doprinose Predsjedništva Agencije za odbrambenu industriju Republike Turske, pod upravom i odgovornošću TAFF-a i u organizaciji TÜYAP Fairs and Exhibitions Organization Inc. u TÜYAP sajamskom i kongresnom centru u Istanbulu.

Više informacija o bh. kompanijama koje nastupaju na sajmu IDEF'23 možete pronaći u katalogu na linku: https://komorabih.ba/wp-content/uploads/2023/07/catalog_IDEF_23.pdf.

 [/vc_column_text][vc_gallery images=”37826,37827,37828,37829,37830”][/vc_column][/vc_row]

Share This