Međunarodni sajam namještaja imm cologne 2019, Keln – Njemačka,

 

 

Bosanskohercegovački izlagači koji učestvuju na sajmu interijera i namještaja imm cologne 2019 u Kelnu, i ove godine imaju zapažen nastup i ostvaruju odlične rezultate. Pored brojnih posjetilaca iz zemalja širom svijeta, bh. štand je posjetilo i oko dvadesetak bh. kompanija koje samostalno izlažu na sajmu ili su u posjeti.

U prva četiri dana sajma ostvareno je preko 170 kontakata, više od 1. 000. 000 Eura vrijednosti zahtjeva za ponudama i 25.000 Eura vrijednosti narudžbi.

U organizaciji Vanjskotrgovinske/ Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, na sajmu imm 2019 nastupa osam kompanija kao dio grupne postavke Bosne i Hercegovine. Ovo je deveti uzastopni nastup bh. namještajaca na pomenutom sajmu koji se, ovoga puta, realizira i uz financijsku potporu Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, te USAID WHAM Projekta – Projekat razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima Američke Agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Izlagači na grupnom štandu Bosne i Hercegovine su: BOKSIT a.d. Milići, BOSNIAN BEECH BOARD d.o.o. Visoko, DOMUS ARREDI d.o.o. Zenica, FEF Export Import d.o.o. Sarajevo, H.M.M. d.o.o. Gradačac, LIGNACON d.o.o. Teslić, MALAK GROUP d.o.o. podružnica JANJ Donji Vakuf, te SENEX d.o.o. Čelić.

Paviljon Bosne i Hercegovine ukupne kvadrature 209 m2, nalazi se u Hali 5.1 (segment ‘Prime’) na sajmištu ‘Koelnmesse’, gdje se i održava sajam imm 2019. Pored osam firmi sa grupnog štanda, na sajmu individualno izlaže još 10 bh. kompanija, što je do sada najbrojniji nastup kompanija iz Bosne i Hercegovine na ovom sajmu.