Maturanti posjetili VTK/STK BiH

Maturanti JU Srednja poslovno-komercijalna i trgovačka škola Sarajevo posjetili su Vanjskotrgovinsku/Spoljnotrgovinsku komoru BiH. Prisutnima se obratio predsjednik Zdravko Marinković, koji je istakao da je upravo Komora, još 1953. godine, osnovala ovu školu i naglasio važnost saradnje institucija, obrazovnih ustanova i kompanija.
Danas ova škola prati moderne trendove u obrazovanju uz primjenu savremenih IT tehnologija i nastava se odvija u moderno opremljenim učionicama i multimedijalnim kabinetima.
Učenici, osim usvajanja teorijskog znanja iz oblasti ekonomije, prava i prirodnih nauka, stiču i praktične kompetancije za rad na različitim softverskim aplikacijama.
Maturantima su o spoljnotrgovinskom poslovanju govorili stručnjaci iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Elma Demir i Midhat Salić te Spoljnotrgovinske komore BIH dr.sc. Elma Kovačević-Bajtal i Enes Ališković.
Teme su bile međunarodna trgovina i trgovinski ugovori, porijeklo robe, izlazak na inostrano tržište i ekonomsko lobiranje.