Konferencija – Mašine i postrojenja za drvnu i drvoprerađivačku industriju i industriju namještaja u BiH

 

 

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine je od strane Predstavništva njemačke privrede u BiH (AHK BiH) informisana da Prestavništvo pod pokroviteljstvom Ministarstva za privredu i zaštitu klime SR Njemačke, organizuje konferenciju na temu: „Mašine i postrojenja za drvnu i drvoprerađivačku industriju i industriju namještaja u BiH“ koja će se održati u četvrtak 13. oktobra 2022. godine sa početkom u 10 sati (početak registracije od 09.15 sati), u hotelu Holiday u Sarajevu.

Konferencija je prvenstveno namijenjena bh. privrednicima iz drvoprerađivačkog sektora u BiH s ciljem spajanja sa zainteresovanim njemačkim kompanijama kao potencijalnim poslovnim partnerima, te ostvarenju poslovne saradnje.

Učesnici će imati priliku saznati više o trendovima u drvnoj i industriji namještaja u Njemačkoj, kakvo je stanje drvno industrijskog sektora u BiH i sa kojim izazovima se suočava, kakva je tehnološka opremljenost domaćih preduzeća. Nakon uvodnih izlaganja, sedam njemačkih kompanija će predstaviti svoje proizvodne programe i usluge, a po završetku konferencije prijavljeni učesnici imaće priliku da održe B2B-sastanke sa odabranim njemačkim kompanijama.

Njemačke kompanije učesnice konferencije:
• Surplex GmbH
• NESTRO Lufttechnik GmbH
• G. Kraft Maschinenbau GmbH
• Vecoplan AG
• PEINER SMAG Lifting Technologies GmbH
• Wimmer Wohn-kollektionen GmbH
• PDS GmbH

Učešće na konferenciji je besplatno, uz obezbijeđen simultani prevod. Program konferencije će biti dostupan na web stranici www.ahk.ba .

Molimo zainteresovane za učešće da se prijave za najkasnije do utorka, 04. oktobra 2022. godine putem linka . Molimo kompanije koje su zainteresovane da se sastanu sa nekom od njemačkih kompanija u okviru B2B-sastanaka, da to i naznače prilikom registracije.

Profili njemačkih kompanija