Kompanije iz BiH po jedanesti put izlažu na sajmu Hannover Messe 2019

 

 

Vanjskotrgovinska/Spoljnorgovinska komora Bosne i Hercegovine uz podršku Ministarstva vanjske/spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Herzegovine, po jedanaesti put organizuje zajednički nastup bh. kompanija iz oblasti metaloprerađivačke i mašinske industrije na Hannover Fair – najvećem međunarodnom sajmu industrijskih tehnologija u svijetu koji se održava u periodu 01.04-05.04.2019. godine u Hanoveru, Savezna Republika Njemačka.

Bh. firme, kao i prethodnih godina, nastupaju na odvojenom štandu u Hali 4 (namjenjenoj za podugovaranje), ukupne površine 64m2. Trenutno na sajmu zajedeno sa Vanjskotrgovinskom/ Spoljnotrgovinskom komorom nastupa šest bh kompanija: ATT d.o.o. Gorni Vakuf, Cromex d.o.o. Prijedor, Inox Ajanović d.o.o. Tešanj, Medena Commerce d.o.o. Tešanj, Novi Jelšingrad d.o.o. Banja Luka i Zinkteknik d.o.o. Mostar.

Hanoverski sajam je tokom više od šezdeset godina izrastao u vodeći svjetski sajam industrijih tehnologija i materijala, a nastup na istom je odlična prilika svima koji žele predstaviti tehnološka rješenja, materijale ili proizvode, ali i one koji tragaju za kvalitetnim kontaktima i partnerima.

Za bh. kompanije nastup na ovom sajmu predstavlja dugoročnu investiciju. Kompanije koje su izlagale svoje proizvode više od dva puta, navele su da im je sajam pomogao da ostvare pozitivne pomake u poslovanju, povećanju prodaje i broja zapolenih.

U okviru sajma HANNOVER MESSE održavaju se i poslovni susreti privrednika, u organizaciji Evropska preduzetnička mreža (EEN) i drugih profesionalnih organizacija za pružanje podrške biznisu. Od 2005. godine održano je preko 20.000 poslovnih sastanaka a učestvovalo preko 3.000 kompanija iz 60 različitih zemalja.

 

Share This