Ambasada Narodne Republike Kine u Sarajevu obavještava da će se Kineski međunarodni sajam trgovine uslugama (CIFTIS) na temu „Globalne usluge, zajednički prosperitet“ održati početkom septembra mjeseca. Pored CIFTIS-a domaćin sajma biće Ministarstvo trgovine Narodne Republike Kine dok će Svjetska trgovinska organizacija (WTO), Konferencija Ujedinjenih nacija za trgovinu i razvoj (UNCTAD) i Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), kao dugogodišnji partneri, podržati organizaciju navedenog sajma.

CIFTIS se uspješno održava već šesti put i u proteklom periodu privukao je oko milion posjetilaca iz gotovo 200 zemalja, te 10.000 izlagača. Ujedno je postao jedna od tri glavne izložbene platforme koje predstavljaju sveobuhvatni sistem promocije “Made in China” i “Services of China” u novoj eri, kao i zajedničko predstavljanje uvoznih potencijala  i izvoznih mogućnosti.

Ovogodišnje izdanje CIFTIS 2020. podrazumjevaće online i offline aktivnosti.

Više detalja možete pogledati u prilogu. Pozivamo zainteresovane za online učešće na sajmu mogu kontaktirati gđu. Katarinu Baban putem mejla [email protected] 

POZIV

CIFTIS 

DIGITALNA PLATFORMA