Javni poziv za dostavljanje prijedloga projekata za partnerstva u oblasti izvozno-orijentisanih sektora

 

 

U utorak, 02.07.2019. godine, objavljen je Javni poziv za dostavljanje prijedloga projekata za partnerstva u oblasti izvozno-orijentisanih sektora. Svrha ovog poziva je da se poboljša konkurentnost izvozno-orijentisanih sektora u Bosni i Hercegovini. Stoga je 3 miliona eura bespovratnih sredstava dostupno za izvozna partnerstva. Ova sredstva će podržati projekte kojima se podstiču:

•Inovacije: sposobnost dodavanja vrijednosti proizvodima/uslugama putem novih pristupa
•Saradnja: zajednički napori sektorskih aktera unutar poslovnih mreža, klastera, i sl.
•Digitalizacija: korištenje informacijskih i komunikacijskih tehnologija
•Poslovno okruženje: dostupnost usluga za razvoj poslovanja koje se bave prethodno navedenim temama (inovacije, saradnja, digitalizacija)

Krajnji korisnici bit će mikro, mala i srednja poduzeća (MMSP) i poduzetnici. Rezultati provedenih projekata će se mjeriti sa povećanjem broja novih radnih mjesta, s posebnim naglaskom na žene i mlade, povećanjem izvoza kod podržanih MMSP-a, novim uslugama poslovnog razvoja te njihovom upotrebom od strane krajnjih korisnika, kao i uklonjenim preprekama za inovacije i rast.

Za više informacija o EU4Business projektu i Javnom pozivu za partnerstva u oblasti izvozno-orijentisanih sektora posjetite web stranicu www.eu4business.ba.

Dokumenti:

Javni poziv za partnerstva u oblasti izvozno-orijentisanih sektora (Prezentacija)
Javni poziv za dostavljanje prijedloga projekata za partnerstva u oblasti izvozno-orijentisanih sektora (Letak)

 

Share This