IRU- Uvjeti/mjere za transport u Italiji, Njemačkoj i GB , 2. novembar

 

 

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine obavještena je od IRU-a o novim uvjetima transporta u Italiji, Njemačkoj i Velikoj Britaniji.

Italija

Profesionalni vozači su izuzeti od zabreane ulaska na teritoriju Italije, ali moraju popuniti obrazac Izjave. Nakon popunjavanja Izjave i prijave Odjelu za prevenciju nadležnog zdravstvenog ureda (“ASL provincia” ulaska); nikakva karantena ili davanje Covid brisa nisu obvezni.

Pozivajući se na Lombardiju, Lacij, Kampaniju, Piemonte, Siciliju i Kalabriju, potreba popunjavanja Izjave traži se samo tijekom noći, jer je u tim regijama zabranjeno kretanje u određeno vrijeme, osim radi posla i to u vremenu:

• Lombardija 23,00 / 5,00
• Campana 23,00 / 5,00
• Lazio 00.00 / 5.00
• Piemonte 23,00 / 5,00
• Sicilija 23,00 / 5,00
• Kalabrija 00.00 / 5.00“

Njemačka

S ciljem ponovnih napora da se to obuzda širenje takozvanog “virusa korone” (SARS-CoV-2), a stanovništvu i gospodarstvu osigura redovna opskrba, uvodi se izuzeće od zabrane vožnje nedjeljom i praznicima u periodu 31.10.2020.-18.01.2021.godine za sva vozila osim teških i vangabaritnih vozila.

Velika Britanija

Obavezno je da svi koji dolaze u Veliku Britaniju ispune obrazac UK Contact Locator, a to uključuje i vozače u teretnom prijevozu. Oni moraju imati tovarni list i EC COVID o međunarodnim radnicima.

Kad popune obrazac Kontakt lokatora, na njemu mogu naznačiti da su izuzeti, navodeći da su vozači i ako traži adresu na kojoj borave, u okvir mogu staviti adresu ili skladište. Ako vozač  boravi u kabini tijekom razdoblja odmora na označenim parkiralištima, a ne uz rub ceste, mogu navesti da se prijavljuju u kabinu i staviti registarski broj vozila.