Festival vrhunskih vina „BLAŽ Enology 2022“, 08.09.2022.

 

 

Šesti po redu Festival vrhunskih vina „BLAŽ Enology 2022“, uz pokroviteljstvo Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, USAID-a, Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i Porsche-a, održat će se sutra, 8. rujna 2022. godine u Sportskom centru Međugorje.

Posjetitelji će od 18:00 sati moći uživati u bogatoj enološko-gastronomskoj ponudi za koju će se pobrinuti više od trideset izlagača. Iskusni vinoljupci znaju kako Blaž Enology već dugi niz godina okuplja najrenomiranije proizvođače Blatine i Žilavke što je naravno slučaj i ove godine.

Branimir Bubica i klapa Sebenico s posebnim gostom Markom Pecotićem Pecom će svojim nastupom glazbeno obogatiti ovogodišnji enološki performs Blaž. Neizostavan dio večeri bit će i specijaliteti najpoznatijeg bosanskohercegovačkog kuhara Nihada Memeledžije.

Krajem prošlog mjeseca u sklopu aktivnosti Blaž Enology 2022, u wine hotelu Cesarica u Međugorju, održan je i prvi tečaj sommelierstva s Draženom Šunjićem na kojem je sudjelovalo četrdeset polaznika. S ciljem promicanja Hercegovine kao vinske regije u wine clubu Smokva u Ljubuškom održat će se i vinska radionica žilavke i blatine sa Sinišom Lasanom.

Share This