Drugi nastup privrede BiH na Međunarodnom sajmu zaštite i sigurnosti na radu A+A

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, uz tehničku podršku SIPPO, po drugi put organizuje nastup kompanija iz Bosne i Hercegovine na „Međunarodnom sajmu zaštite i sigurnosti na radu A+A“, koji će se ove godine održati od 24. do 27. oktobra u Dizeldorfu, Njemačka.

Na nacionalnom štandu Bosne i Hercegovine, ukupne površine 63 kvadrata, izlagat će kompanije: Zenko d.o.o. Zenica, Dermal R d.o.o. Kotor Varoš, Mraz d.o.o. Pale, KUNA Export-Import d.o.o. Visoko i Tekstilna industrija d.o.o. Mostar.

Izlagači na predstojećem sajmu održali su pripremni sastanak s predstavnicima VTK/STK BiH a u fokusu sastanka bili su najvažniji elementi nastupa, kao što su: registracija izlagača, idejno rješenje štanda i raspored izlagača, usluge na sajmu, priprema i transport eksponata i dugo. Učesnicima sastanka, uz podršku Švajcarskog programa promocije izvoza (SIPPO), predstavljene su definicije i trendovi održivosti u sektoru tekstilne industrije, evropski zeleni dogovor, kao i primjeri iz industrije.

A+A je najveći i najznačajniji događaj na svijetu kada je u pitanju sigurnost i zaštita na radu, a održava se svake dvije godine u Dizeldorfu. Učešće na sajmu A+A 2023 je idealna prilika za firme iz Bosne i Hercegovine da se sretnu sa potencijalnim poslovnim partnerima, upoznaju sa najnovijim trendovima na tržištu i istraže konkurenciju.

Podsjećanja radi, u 2021. godini na ovom međunarodnom sajmu učešće je uzelo 1.204 izlagača iz 56 zemalja, uz prisustvo preko 25.000 poslovnih posjetilaca, čime je ovaj sajam, s obzirom da se radilo o pandemijskim uvijetima, ostvario rekordne rezultate u svim izlagačkim disciplinama i sektorima. Više nego ikad, fokus je bio na zdravlju ljudi. Teme pandemije i higijene imale su centralnu ulogu na A+A 2021, zajedno sa najnovijim dostignućima u inovativnoj zaštitnoj opremi. Ali mega trendovi poput digitalizacije i održivosti također su bili među ključnim temama na predhodno održanom sajmu. Kompanije iz Bosne i Hercegovine koje su učestvovale na sajmu A+A 2021 su ostvarile preko 200 kontakata sa potecijalnim poslovnim partnerima.