Dopredsjednik Vuković u posjeti kompaniji C.I.B.O.S.

 

 

Dopredsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine dr.sc. Vjekoslav Vuković posjetio je kompaniju C.I.B.O.S.u Ilijašu i tom prilikom razgovarao sa menadžmentom kompanije o aktuelnom stanju, poslovanju u vrijeme pandemije, te o planiranim aktivnostima u narednom periodu.

Osvrćući se na otežane uslove poslovanja, dopredsjednik Vuković je predstavnike kompanija upoznao sa projektima koje Komora trenutno implementira ili planira implementirati a kojima je cilj pružanje podrške i pomoć bosanskohercegovačkim kompanijama da se što je moguće lakše izbore sa izazovnim vremenima. Dopredsjednik je ukazao na važnost jačanja unutarnjih lanaca, buđenja svijesti o reciklaži i neophodnosti aktivnog djelovanja svih nivoa vlasti na EU putu, a čije sporadično djelovanje upravo u oblasti životne sredine ima jako negativne implikacije u BiH. Takođe je istakao da su komorske aktivnosti usmjerene ka stvaranju preduslova za ostvarivanje boljih poslovnih rezultata, posebno u pogledu ušteda, produktivnosti i efikasnosti poslovanja, profitabilnost i konkurentske prednosti na tržištu.

Kompanija C.I.B.O.S. je najveća kompanija u oblasti reciklaže metalnog otpada u BiH koja vrši otkup svih sekundarnih sirovina. Zapošljava preko 100 radnika sa izuzetnom kvalifikovanošću kadrova za obavljanje poslova u oblasti reciklaže. Firma posjeduje 10 lagera u BiH i to u Ilijašu, Tuzli, Mostaru, Gradačcu, Zenici, Novom Travniku, Doboju, Prijedoru, Goraždu i Bosanskom Brodu, kao i dvije otkupne stanice u Sarajevu i Vogošći. Lageri su izuzetno mašinski, transportno i ekološki opremljeni, a većina posjeduje i vlastite kolosijeke.

C.I.B.O.S. ima izvanrednu poslovnu saradnju sa velikim brojem bosanskohercegovačkih kompanija, među kojima su: Željeznice Republike Srpske, Željeznice Federacije BiH, Klas Sarajevo, E-Tvornica dalekovodnih stubova Sarajevo, Fabrika duhana Sarajevo, Hidrogradnja Sarajevo, Tvornica termoaparata Sarajevo, Zrak Sarajevo, KJKP RAD Sarajevo, Vodovod i kanalizacija Sarajevo, GRAS Sarajevo, Centrotrans Sarajevo, Unis Lasta Sarajevo, Unis Utel Sarajevo, MUP Kantona Sarajevo, Klinički Centar Sarajevo, Mittal Steel Zenica, Metalno Zenica, Bratstvo Travnik, Igman Konjic, Kapis Tomislavgrad, Birač Zvornik, Termoelektrana Tuzla, Termoelektrana Ugljevik, Termoelektrana Gacko, Hidroelektrana Jablanica, Industrija Alata Trebinje, T R D Vareš, Rudnici u BiH itd.

Većinski vlasnik kompanije C.I.B.O.S. d.o.o. je kompanija C.I.O.S. iz Hrvatske , koja je vodeća regionalna kompanija za sakupljanje i primarnu preradu industrijskih otpadaka te unutarnju i vanjsku trgovinu.

 

Share This