Dopredsjedniku Vukoviću potvrđen mandat u Upravnom odboru Eurokomore

 

 

Dopredsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine dr.sc. Vjekoslav Vuković učestvovao je na zasjedanju Generalne skupštine Eurokomore tokom kog je potvrđen mandat novoizabranim članovima Upravnog odbora među kojima je dopredsjednik Vuković. Pored imenovanja Upravnog odbora, na Skupštini je izabran i novi predsjednik  ove najveće evropske poslovne asocijacije, a u pitanju je Luka Friden iz luksemburške komore.

Eurokomora, koja zastupa interese 20 miliona kompanija i okuplja 45 nacionalnih i 1.700 regionalnih i lokalnih komora, suočena je sa možda najsloženijim zadatkom od izbijanja pandemije, a koji se odnosi na ujedinjenje evropske poslovne zajednice i u direktnoj komunikaciji sa briselskim institucijama inicirati promjenu politike i regulative, te donošenje mjera kako bi EU što brže ponudila odgovor na realnu prijetnju po produktivnost i konkurentnost privrede izazvanu energetskom krizom i rastom sirovina na svjetskom tržištu. Pred Eurokomorom je i izazov da kroz komorsku mrežu što snažnije podrži kompanije članice, posebno mala i srednja preduzeća, da se što brže prilagode novim okolnostima.

Dopredsjednik Vuković, kom je ovo treći mandat u Upravnom odboru Eurokomore, izrazio je nadu da će dolaskom novog rukovodstva Eurokomora dobiti novu energiju i da će vođena novim idejama ambicioznije i intenzivnije zastupati interese poslovne zajednice. Kako je istakao, svi budući procesi zahtjevaju snažnije zajedničko djelovanje slijedom čega je najavio i veći angažman nepridruženih i korespondetnih članica Eurokomore među kojima je i Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora.

Share This