Dopredsjednik Vuković prisustvovao na poslovnim susretima vinara Slavonije i hrvatskog Podunavlja u BiH

 

 

U organizaciji Ureda Hrvatske gospodarske komore u Sarajevu, 30.06.2022. godine održano promenadno kušanje i poslovni susret vinara Slavonije i hrvatskog Podunavlja s vinskim profesionalcima, trgovcima i HoReCa partnerima u Bosni i Hercegovini.

Svoja vrhunska vina promovirale su vinarije Antunović, Buhač, Erdutski vinogradi, Galić, Enosophia, Iločki podrumi, Krauthaker, Kutjevo d.d., Perak, Siber i Škoro s posebnim naglaskom na graševinu, najvažniju hrvatsku sortu koja čini 40% ukupno proizvedenog vina u Republici Hrvatskoj. Dodatnoj vrijednosti događaja doprinijeli su vinari iz mađarskog Villanya koji su poslali selekciju svojih vina na kušanje te TZ Osječko-baranjske županije koja je predstavila turističku ponudu Slavonije i Baranje.

Sjajan događaj, u predivnom ambijentu Golf kluba Sarajevo, izazvao je pozitivne reakcije gostiju, te je opći dojam potrebe za jačanjem imidža i potrošnje premium vina Slavonije i hrvatskog Podunavlja u budućem vremenu.

Susret je organiziran u okviru projekta “Wine Tour Across Borders”, sufinanciranom kroz EU Interreg program Mađarska-Hrvatska. Cilj projekta je jačanje razvoja turizma kroz promociju jedinstvenog prekograničnog odredišta vinskog turizma, povezujući neke od najvažnijih vinskih regija u Mađarskoj i kontinentalnoj Hrvatskoj – Siklós-Villány te Slavoniju i hrvatsko Podunavlje.

Share This