Dopredsjednik Vuković na sastanku sa proizvođačima maslina i maslinovog ulja iz Bosne i Hercegovine

U uredu Vanjskotrgovinske komore BiH u Mostaru dopredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH dr.sc. Vjekoslav Vuković održao je sastanak sa proizvođačima maslina i maslinovog ulja iz Bosne i Hercegovine. Na sastanku su, između ostalih proizvođača, nazočili i predstavnici udruge Hercegovački plodovi Mediterana, Oliva d.o.o., Luca olive oil, Podrumi Vukoje 1982, te ravnatelj Federalnog agromediteranskog zavoda prof.dr.sc. Marko Ivanković sa svojim stručnim suradnicima.

Dopredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH dr.sc. Vjekoslav Vuković upoznao je prisutne sa međunarodnim sporazumom o maslinovom ulju i stolnim maslinama koji podupire postojanje Međunarodnog vijeća za masline (IOC), međuvladine organizacije odgovorne za obranu uzgoja maslina i promociju njezinih proizvoda širom svijeta.

Nakon uvodnog izlaganja dopredsjednika Vukovića prisutnima se obratio prof.dr.sc. Ivanković koji je više govorio o benefitima pristupanja Međunarodnom vijeću za masline, te je istakao vrhunske rezultate našeg maslinovog ulja kada govorimo o kvaliteti ulja.

Zajednički stav svih prisutnih je da se što prije treba krenuti smjerom pristupanja Međunarodnom vijeću za maslinovo ulje radi velikog broja benefita koje nam to članstvo pruža.