Dopredsjednik Vuković na sastanku s dopredsjednikom Republike Srpske Davorom Pranjićem

Dopredsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine dr.sc. Vjekoslav Vuković sastao se u Banjoj Luci s dopredsjednikom Republike Srpske Davorom Pranjićem. Sastanak je organiziran s ciljem upoznavanja dopredsjednika RS-a s ulogom i aktivnostima Komore, kao i brojnim inicijativama koje je Komora posljednjih godina uputila bh. institucijama u Bosni i Hercegovini, a sve u cilju kreiranja povoljnijeg poslovnog ambijenta i unaprjeđenja uvjeta poslovanja bh. kompanija.

Kako je istaknuto tijekom sastanka, sinergija i udruženo djelovanje institucija vlasti, komora i gospodarstvenika, usmjerenih ka zajedničkom cilju, jedini je način za pokretanje procesa i jačanja imidža Bosne i Hercegovine kao zemlje koja obiluje prirodnim potencijalima i mogućnostima za investiranje i poslovanje.

Upravo je današnji sastanak ujedno i poruka spremnosti i želje za zajedničkim radom i međusobnom potporom za dobrobit ne samo gospodarstvenika nego i stanovnika Bosne i Hercegovine.

Dopredsjednik Pranjić izrazio je veliku zainteresiranost za suradnju s Komorom, posebno u oblasti prekograničnih projekata i pružanja potpore u osposobljavanju komorskih kadrova za povlačenje sredstava iz različitih EU fondova.

Na sastanku su dogoveni naredni koraci i dalje aktivnosti koje bi početkom naredne godine trebale rezultirati gospodarskim forumom koji bi se održao u Banjoj Luci.