Dopredsjednik Vuković na konferenciji Udruge Prsten BIH

 

 

U organizaciji Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten jučer je u Vitezu održana znanstveno-stručna konferencija pod nazivom “Utjecaj proteklih i trenutnih globalnih kriza na gospodarska zbivanja u Bosni i Hercegovini”, na kojoj je sudjelovao i dopredsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore dr. sc. Vjekoslav Vuković.

Konferenciju je otvorio predsjednik Udruge g. Svjetlan Stanić, koji je najprije pozdravio sve prisutne, a potom ih upoznao s načinom rada i funkcioniranja Udruge Prsten.

Nakon g. Stanića prisutnima se obratio g. Berislav Kutle, predsjednik Udruženja banaka BiH, koji je ukratko prezentirao utjecaj Covida i trenutne ukrajinske krize na financijski sektor BiH, a potom je predsjednik FBIH g. Marinko Čavara imao izlaganje na temu “Gospodarska situacija u BiH u svjetlu ukrajinsko-ruske krize”.

Na kraju radnog dijela konferencije dopredsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine dr. sc. Vjekoslav Vuković održao je prezentaciju na temu “Položaj hrvatskih kompanija na tržištu BiH po export import parametrima”.

Panel diskusija je uslijedila na kraju samog događaja, gdje su svi prisutni mogli postavljati pitanja panelistima među kojima je pored govornika bio i g. Dalibor Milinković, predstavnik Razvojne banke FBiH.

Share This