Dopredsjednik Vuković i ambasador Hunn na sastanku u VTK/STK BiH

Dopredsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine dr.sc. Vjekoslav Vuković i ambasador Švajcarske u BiH Nj.E. g-din. Danijel Hunn održali su sastanak tokom kog su razgovarali o brojnim temama od zajedničkog interesa za unapređenje saradnje dvije zemlje.  Sastanku je prethodila nedavna posjeta dopredsjednika Vukovića Ambasadi Švajcarske u Sarajevu upriličena na inicijativu ambasadora.

Pored razmjene informacija o aktuelnim ekonomskim pokazateljima vanjskotrgovinske razmjene, dopredsjednik i ambasador su razgovorali o aktuelnim projektima u oblasti digitalizacije koje zemlje realizuju i podržavaju. Bila je to prilika da dopredsjednik Vuković predstavi projekat Digitalne komore ističući njegov značaj ne samo za bosanskohercegovačke privrednike nego i za poslovne partnere i potencijalne investitore, uključujući i one iz Švajcarske. Pored navedenog, dopredsjednik je upoznao ambasadora sa aktivnostima i ulogom Komore kao servisa privrede ali i nezaobilaznog partnera institucija vlasti.

Zahvalivši se na posjeti ambasador Hunn je izrazio spremnost da u okviru svojih mogućnosti podrži sve komorske aktivnosti usmjerene ka promociji bosanskohercegovačkih potencijala i privlačenja stranih investitora, ali i realizaciji započetih i budućih projekata kakav je i Digitalna komora.