Delegacija VTK BiH u posjeti kompanijama OVNAK i CM Cosmetic Market

Dopredsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine dr.sc. Vjekoslav Vuković i zamjenik generalnog tajnika Mirko Bošković posjetili su tvrtke Ovnak d.o.o. i CM Cosmetic Market u Vitezu. Ovom prilikom s menadžmentom je razgovarano o tekućim projektima, planovima za budućnost, kao i suradnji s VTK BiH.

Tvrtka Ovnak d.o.o. Vitez osnovana je 1991. i njezino prvo sjedište bilo je u mjestu Ovnak, koje se nalazi na tromeđi općina Travnik, Zenica i Vitez. Godine 1994. sjedište tvrtke je premješteno u Vitez. Tvrtka Ovnak d.o.o. Vitez prvobitno se bavila prodajom građevinskog materijala te proizvodno-uslužnim djelatnostima. Potom se počinje baviti distribucijom i prodajom kozmetike i kemijskih proizvoda, što u konačnici prerasta u temeljnu djelatnost tvrtke.

Predan i sustavan rad tvrtke na tržištu, odlični projekti, inovativna rješenja te najbolje poslovno okruženje u BiH, pridonijeli su odličnim poslovnim rezultatima tvrtke koja razvija koncept vlastite maloprodaje na tržištu BiH- CM cosmetic market. Tvrtka CM je lanac drogerija i zastupljen je u više od 80 poslovnica širom Bosne i Hercegovine.

Posebno je značajan podatak da gore navedene tvrtke imaju 680 uposlenih, te da su ambiciozno postavile planove daljnjeg razvoja.