Delegacija iz Malezije posjetila Komoru

Poslovna delegacija iz Malezije (Malezijska asocijacija franšiza) posjetila je Vanjskotrgovinsku/Spoljnotrgovinsku komoru Bosne i Hercegovine gdje je održala sastanak s Enesom Ališkovićem, direktorom Agencije za promociju izvoza Bosne i Hercegovine i Amirom Hujićem, načelnikom Odjela za Evropsku uniju i projekte pri VTK/STK BiH. Delegaciju Malezije je predvodio g. Wan Muhammad Zainal Wan Yahya, zamjenik generalnog direktora Malezijskog udruženja franšiza.

Predstavnici VTK/STK BiH su upoznali delegaciju s aktivnostima Komore usmjerenim ka promociji potencijala kojima Bosna i Hercegovina raspolaže, nakon čega je razgovarano o suradnji Bosne i Hercegovine i Malezije, te mogućnostima njenog unapređenja.

Malezijci su između ostaloga izrazili i veliki interes za bosanskohercegovačko tržište, te prenos iskustava franšiznog poslovanja, po čemu je Malezija jedna od najznačajnijih zemalja u oblasti franšiznog poslovanja.

Nakon izuzetno prijateljskih razgovora, predstavnici delegacije su se zahvalili na srdačnom prijemu sa nadom da će se saradnja u narednom periodu nastaviti i još više intenzivirati.