„Centralna Business Forum 2023“ okupit će regionalne eksperte i biznis lidere

Dopredsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine dr.sc. Vjekoslav Vuković sudionik je predstojećeg događaja „Centralna Business Forum 2023“ koji će biti održan 22. i 23. rujna 2023. godine u Vitezu, u organizaciji Udruge “PRONT”.

Centralna Business Forum, čiji je pokrovitelj VTK/STK BiH, okupit će vodeće regionalne eksperte i lidere iz oblasti biznisa i omogućiti sudionicima, da u izravnom kontaktu na radionicama, predavanjima i panel diskusijama razmjene stavove i znanje sa svjetskim stručnjacima.

Dopredsjednik Vuković sudionik je i predavač u okviru prvog panela „Regionalni investitori u BiH“ i govorit će o vanjskotrgovinskoj razmjeni Bosne i Hercegovine sa svijetom, te preporukama za poboljšanje investicionog i gospodarskog okruženja.

U okviru događaja bit će upriličeno devet panela, a teme u fokusu bit će: investicioni potencijali BiH i privlačenje stranih investitora, inflacija i mjere stabilizacije, ulaganje u obnovljive izvore energije, obrazovanje kao ključ razvoja društva, razvoj IT sektora u BiH, drvna instrustrija, turizam i zelena ulaganja, razvoj bh. destinacija od značaja za sportski turizam i žene kao nositeljice pozitivnih promjena.

Forum je namijenjen CEO, generalnim direktorima, top menadžmentu kompanija, kao i HR i L&D menadžerima, timovima koji upravljaju inovacijama, R&D menadžerima, vlasnicima biznisa, kao i donositeljima političkih odluka u Bosni i Hercegovini i regiji.

Više informacija o događaju, predavačima i panelistima, dostupno je u Programu i na stranici događaja https://centralnabusinessforum.com/.