Besplatan webinar „Primjena BIM-a u BiH – studija izvodljivosti i BIM standardi”

 

 

U ponedjeljak, 12. aprila s početkom u 10.00 časova Institut za standardizaciju Bosne i Hercegovine u saradnji s Češkim uredom za standarde, mjeriteljstvo i testiranje (ÚNMZ) organizuje besplatan webinar na temu „Primjena BIM-a u BiH – studija izvodljivosti i BIM standardi”.

Učesnicima webinara bit će predstavljeni rezultati projekta „Podrška primjeni BIM-a u Bosni i Hercegovini” koji se realizuje uz finansijsku podršku UNDP-a, a na kojem su partneri ISBIH i ÚNMZ. Također, bosanskohercegovački stručnjaci u ovoj oblasti doc. dr. Gordana Broćeta, dipl. ing. građ., van. prof. dr. sc. Naida Ademović, dipl. ing. građ. i Mario Jurišić, dipl. ing. građ. govorit će o studiji izvodljivosti primjene BIM-a u Bosni i Hercegovini, BIM standardima te primjeni BIM-a u praksi.

Webinar je namijenjen nadležnim institucijama u BiH koje donose pravilnike i zakone iz oblasti građevinarstva, projektantima građevinskih konstrukcija sa svim njihovim pripadajućim fazama, studentima tehničkih fakulteta, te izvođačima građevinskih konstrukcija, menadžerima u građevinarstvu, kao i svim ostalim zainteresovanim stranama.
Prijavu za učešće na webinaru možete izvršiti ovdje. Napominjemo da je broj učesnika ograničen.

Nakon izvršene prijave, izabrani učesnici će na e-mail dobiti link putem kojeg će moći pristupiti webinaru.

Po završetku, svi učesnici će dobiti certifikat o prisustvu spomenutom webinaru.

Webinar će biti organizovan u okviru UNDP Challenge Fund: Češka rješenja za projekt ciljeva održivog razvoja „Podrška primjeni BIM-a u Bosni i Hercegovini” koji implementira Češki ured za standarde, mjeriteljstvo i testiranje u saradnji s Institutom za standardizaciju BiH.

Vijest je objavljena na internet stranici Instituta, gdje je moguće pristupiti agendi vebinara i izvršiti prijavu.ra i izvršiti prijavu.

Share This