Ambasada Republike Turske u posjeti VTK/STK BiH

Predsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Ahmet Egrlić primio je u posjetu ekonomskog savjetnika u Ambasadi Republike Turske u Sarajevu gospođu Sevgin Gungor i novoimenovanog savjetnika za poljoprivredu gospodina Hakan Eryilmaza. Tema posjete bila je ekonomska suradnja Republike Turske i Bosne i Hercegovine.

Na početku sastanka predsjednik je prisutne najprije upoznao sa aktivnostima koje je Komora realizirala u proteklom periodu i posebno naglasio izuzetno dobre prijateljske odnose između dvije zemlje. Također je istakao i to kako je Komora potpisala memorandum o razumijevanju sa Unijom privrednih komora Republike Turske (TOBB), kao i sa Udruženjem nezavisnih industrijalaca i poduzetnika Turske (MUSIAD), čime su otvorene brojne mogućnosti za unapređenje suradnje.

Gospođa Gungor se zahvalila na prijemu, te iskazala interes za jačanjem suradnje, kao i za povećanjem obima vanjskotrgovinske razmjene Republike Turske sa Bosnom i Hercegovinom. Kako je naglasila, Ambasada Republike Turske i Ured ekonomskog savjetnika stoje na raspolaganju Komori za pomoć ili bilo koju vrstu podrške.