ACT Global sprovodi procjenu uticaja COVID-19 na mala i srednja preduzeća

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinka komora Bosne i Hercegovine obavještava da ACT Global, kao dio USAID-ovog projekta za Ekonomski razvoj, upravljanje i razvoj poduzetništva (EDGE) koji implementira međunarodna grupa za razvoj (LLC IDG), sprovodi procjenu uticaja  COVID-19 na mala i srednja preduzeća u sljedećim lancima vrijednosti: voće i povrće; turizam; laka industrija i IKT sektor.

Proteklih nekoliko mjeseci mala i srednja preduzeća našla su se pred velikim izazovom. Uzimajući u obzir njihov značajan doprinos na lokalne ekonomije, koordinisana pomoć malim biznisima će biti od velike važnosti kada je u pitanju uticaj pandemije COVID-19.

Kako bi se obezbjedili pouzdani podaci, ACT Global moli za saradnju i doprinos istraživačkom projektu, te poziva zainteresovane kompanije da popune kratki elektronski upitnik. Učešće kompanija  je od ključnog značaja obzirom da će se na osnovu dobijenih podataka razviti budući relevantni projekti USAID-a namjenjeni za oporavak i jačanje malih i srednjih preduzeća.

Više informacija, možete naći u prilogu.

 USAID EDGE Projekat