16. međunarodni sajam ekologije – EKOBIS 2018

 

 

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine obavještava da će se 16. međunarodni sajam ekologije – EKOBIS 2018 održati u periodu od 13. do 15. septembra 2018. godine u Bihaću, sajmište Luke.

U proteklih 15. godina postojanja ova sajamska manifestacija isprofilirala se kao jedna od najznačajnijih ove tematike na području jugoistične Evrope. U proteklom periodu na sajmu je prezentiralo 2900 izlagača iz 18 zemalja, uspješno je realizirano preko 550 pratećih sadržaja, a sajam je posjetilo 210 000 posjetioca. Ovom svakako treba dodati podatak da sajam prate i najznačajnije medijske kuće na ovim prostorima. Podaci provedene ankete pokazuju da je organizacijom sajma zadovoljno 95% izlagača, svojim nastupom njih 82%, a konkretne rezultate već na sajmu postiglo je 64% izlagača.

Svake godine sajam tematizira neku od tema koje su aktuelne u tom trenutku, a ove godine će to biti poljoprivreda i prehrambena industrija. Kvaliteti manifestacije doprinose i raznovrsni tematski sadržaji poslovno-edukativnog karaktera, koji će biti organizirani i ove godine, a sve ovo ima za cilj promociju održivog razvoja i zdravog načina življenja korištenjem ekološki prihvatljivih proizvoda, te afirmaciju Grada Bihaća, Unsko-sanskog kantona i Bosne i Hercegovine u tom pravcu.

EKOBIS 2018 – letak

Share This