Otvoren 3. javni poziv za dodjelu grant sredstava iz Challenge fonda

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine obaviještava da je Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju – Sida/Ambasada Švedske objavila treći javni poziv za dodjelu grant sredstava iz Challenge fonda.

Privredni subjekti sa područja Bosne i Hercegovine i Švedske mogu aplicirati za bespovratna sredstva Challenge fonda.

Fond raspolaže sa tri miliona eura namijenjenih poslovnim subjektima sa inovativnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH.

Za potencijalne korisnike iz kategorije startup-a, koji su registrovani najmanje šest mjeseci, predviđen je maksimalni iznos granta do 10.000 eura, dok korisnici iz kategorije mikro, malih i srednjih preduzeća do 250 zaposlenih, koji obavljaju djelatnost duže od dvije godine, mogu računati na podršku u maksimalnom iznosu do 30.000 eura. Aplikanti moraju obezbijediti i minimalno vlastito učešće od 50% ukupne vrijednosti predloženog projekta, čija realizacija ne može trajati duže od godinu dana.

Sve pristigle prijave biće ocijenjene u skladu sa tri osnovna kriterijuma – inovativnost, izvodljivost i održivost poslovne ideje i društvena korist.

Prijave na ovaj poziv moraju biti podnesene isključivo u elektronskoj formi na sajtu www.c2c.ba u skladu s uputstvima koja se nalaze u dokumentu Vodič/Smjernice za aplikante. Ovaj dokument je sastavni dio Aplikacionog paketa kojeg možete preuzeti na ovom linku.

Javni poziv je otvoren do 17. decembra/prosinca do 24:00 sata.

Challenge fond uspostavljen je u okviru projekta Challenge to Change koji finansijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju /Sida /, a provode ga, kroz četiri godine, Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća. Partner u projektu je i region Ostergotland, Istočna Švedska.