Delegacija Privredne komore Ödemiş, Republika Turska posjetila Komoru

Predsjednik i potpredsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Nemanja Vasić i dr.sc. Vjekoslav Vuković primili su u posjetu delegaciju Privredne komore Ödemiş,Republika Turska i tom prilikom razgovarali o mogućnostima buduće saradnje.

Predsjednik Vasić i potpredsjednik Vuković su goste upoznali sa aktuelnim pokazateljima vanjskotrgovinske razmjene između Republike Turske i Bosne i Hercegovine posebno naglašavajući značaj turskog tržišta za bosanskohercegovačke izvoznike. Takođe su izrazili zahvalnost Republici Turskoj na mogućnostima koje pruža Bosni i Hercegovini kada je u pitanju izvoz bosanskohercegovačkih proizvoda, posebno mesa. Takođe su upoznali goste sa predstavništvom koje je Komora otvorila u Istanbulu i koje treba biti servis kako bh. kompanijama, tako i kompanijama iz Republike Turske da lakše i brže dođu do traženih informacija i kontakata potencijalnih partnera.

Tursku delegaciju predvodio je predsjednik Privredne komore Ödemiş Rifat Eris koji se zahvalio na upriličenom sastanku i iskazao interes za jačanjem saradnje dvije komore. Kako je istakao, postoji veliko interesovanje turskih kompnaija za saradnju sa Bosnom i Hercegovinom o čemu svjedoče i sve češće posjete brojnih delegacija iz Republike Turske među kojima su predstavnici kompanija različitih privrednih oblasti. Delegacija Ödemişa je posebno zainteresovana za oblast poljoprivrede i tekstila.