Veliki interes za proizvodima iz BiH na sajmu u Kini

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i ove godine organizovala je zajednički nastup bosanskohercegovačkih firmi na petom po redu sajmu investicija i trgovine „China-CEEC EXPO 2019“ koji će održava od 08. do 12. juna 2019. godine u gradu Ningbo (NR Kina).

Na štandu Bosne i Hercegovine svoje prozvode predstavlja osam kompanija, i to: BOSNAPLOD doo, HEPOK doo, KOMRAD doo, PODRUMI ANDRIJA doo, Sarajevska pivara dd, Vino Brkić doo, VINARIJA NUIĆ doo i Vina Zadro doo.

Kao i prethodnih godina, izlagači iz Bosne i Hercegovine privukli su pažnju i veliko interesovanje posjetilaca sajma, a priliku da svoje proizvode predstave široj javnosti u NR Kini imale su Sarajevska pivara i grupacija Zeraa Agriculture Investment u dijaloškoj TV emisiji koja je emitovana uživo.

Drugi dan sajma sve nacionalne paviljone posjetila je najviša delegacija Kine na čelu sa vice premijerom a paviljon Bosne i Hercegovine je obišao i sa izlagačima razgovarao i ambasador naše zemlje u NR Kini Anton Rill.

Ova izložbena manifestacija se organizira u okviru sveobuhvatne inicijative NR Kine koja ima za cilj jačanje saradnje sa zemljama centralne i istočne Evrope (tzv. CEE region).