VTK/STK BiH upućuje zahvalnost vozačima i kompanijama na doprinosu u vanrednim okolnostima

 

 

„Dragi vozači kamiona, hvala Vam“ poruka je koja je objavljena na više putnih pravaca u Bosni i Hercegovini u znak zahvalnosti svim vozačima kamiona koji riskiraju svoje zdravlje, kako bi snabdijevanje normalno funkcioniralo, a zbog čega svi građani Bosne i Hercegovine imaju dovoljno hrane i lijekova, te se održava ekonomija.

Bez umanjenja ičijeg doprinosa, posebna zahvala se upućuje svim vozačima u međunarodnom transportu koji, i pored iznimno teških uslova, pokazuju svoju profesionalnost i poštuju instrukcije nadležnih institucija.

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora BiH se ovom prilikom zahvaljuje i kompanijama koje su u vanrednim okolnostima, posebno teškim za odvijanje poslovanja, uložili dodatne napore i sredstva i pokazali visok stepen društvene odgovornosti kroz proizvodnju i distribuciju proizvoda neophodnih za građane Bosne i Hercegovine.

Solidarnost i korporativno odgovorni duh, ali i poseban angažman u okolnostima bez presedana, koje su sva preduzeća i pojedinci u Bosni i Hercegovini pokazali u ovoj kriznoj situaciji su vrijedni izuzetnog poštovanja.

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora BiH će i dalje nastaviti raditi na korespondenciji i koordinaciji aktivnosti, kako bi lanci snabdijevanja ostali prohodni i funkcionalni.

Share This