Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizirala je tradicionalni novogodišnji prijem i druženje sa predstavnicima medija u Bosni i Hercegovini.  Ovo je bila prilika da u neformalnom razgovoru predstavnici brojnih medija i predstavnici Komore razmijene iskustva o medijskom praćenju, te modelima koji bi doprinijeli unapređenju suradnje.

Uz zahvalu novinarima na dobroj suradnji i podršci bh. privredi, predsjednik Vjekoslav Vuković je naglasio da su mediji važan segment svakog društva i privrede, posebno kada se govori o promociji i poboljšanju poslovnog ambijenta, ali i kreiranju imidža države u očima domaće i svjetske javnosti.

Govoreći o značaju medija, predsjednik Vuković je istaknuo da su u 2018. godini, prema analizi agencije „Kliping BH“, zabilježene 4.294 objave za ključni pojam „VTK/STK BiH“.  Medijsko izvještavanje je bilo, kako je ocijenjeno, pozitivnog tona. Najviše objava je bilo na internetu a zatim u štampi, na televiziji i radiju.

Uz kratki osvrt na prethodnu, predsjednik Vuković je upoznao prisutne i sa planovima i aktivnosima Komore u narednoj 2020. godini.

Predstavnicima medija, predsjednik Vuković je uputio čestitke i lijepe želje za predstojeće blagdane i Novu 2020. godinu.