VTK/STK BiH organizirala prijem za predstavnike medija

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizirala je tradicionalni novogodišnji prijem i druženje s predstavnicima medija u Bosni i Hercegovini.

Uz zahvalu novinarima na dobroj suradnji i podršci bh. privredi i Komori, predsjednik dr.sc. Vjekoslav Vuković je u svom obraćanju prisutnim naglasio da su mediji važan segment svakog društva i privrede, posebno kada se govori o promociji i poboljšanju poslovnog ambijenta, ali i kreiranju mišljenja domaće i svjetske javnosti o Bosni i Hercegovini kao zemlji u kojoj je moguće poslovati i napraviti značajne poslovne rezultate.

Govoreći o poslovnoj 2020. godini, predsjednik Vuković je prezentirao trendove, a posebno s aspekta utjecaja pandemije na vanjskotrgovinsku razmjenu i poslovanje bh. kompanija.  Također, on je prisutne upoznao i s planovima i aktivnostima Komore u narednoj 2021. godini, te predstavio projektne aktivnosti Komore vezane za digitalizaciju.

Predstavnicima medija, predsjednik Vuković je uputio čestitke i lijepe želje za predstojeće blagdane i Novu 2021. godinu.