U Zenici uspješno organizovana radionica: ˝Povlačenje bespovratnih sredstava iz EU fondova˝

 

 

Vanjskotrgovinska komora BiH u saradnji sa Privrednom komorom Ze-Do kantona i firmom MIPES CONSULTING iz Čepina, Republika Hrvatska, dana 06.03.2019. godine (srijeda) uspješno organizovala radionicu, na temu: ˝Povlačenje bespovratnih sredstava iz EU fondova. Velika sala Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona bila je premala da primi preko 90 zainteresovanih predstavnika pravnih subjekata sa područja Zeničko-dobojskog kantona i Srednjobosanskog kantona.

Radionica su prisustvovali predstavnici preduzeća iz metalskog sektora, prehrambene, tekstilne, drvne industrije, organizacije za podršku biznisu, agencije za podršku inovativnosti, udruženje poduzetnika i dr. Učešće na radionici je bilo besplatno.

Predsjednica Privredne komore ZDK, mr.sci. Diana Babić je, u uvodnom obraćanju, naglasila da Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona, shodno Zakonskim i Statutarnim ingerencijama, u okviru redovnih Programskih aktivnosti, kontinuirano realizira niz aktivnosti u interesu članica Privredne komore ZDK, privrednih subjekata i privrednog razvoja Kantona.

Radionica je imala za cilj razvoj kompetencija i vještina u okviru programa Evropske unije. Na radionici su prezentovani načini, alati i metode uspješnog povlačenja bespovratnih sredstva iz EU fondova, otvoreni i najavljeni konkursi za privredne subjekte iz Bosne i Hercegovine.

Za vrijeme seminara dr. Elma Kovačević-Bajtal upoznala je prisutne o planiranim aktivnostima Sektora za edukaciju u 2019. godine te pozvala privrednike da uzmu učešće na konferenciji “Digitalizacija bosanskohercegovačkog društva” koja će se održati u Sarajevu od 18-20.03.2019. godine.

Share This