U Zenici otvoren 25. generalni bh sajam ZEPS 2018

 

 

Dopredsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine dr.sc. Vjekoslav Vuković prisustvovao je otvaranju 25. generalnog bh sajma ZEPS 2018 i 15. međunarodnog sajma metala ZEPS Intermetal 2018.

Obraćajući se prisutnima, dopredsjednik Vuković je posebno naglasio da suradnja gospodarstva, države i politike moraju biti u potpunoj sinergiji, jer su institucije i politike te koje kreiraju bolje poslovno okruženje, a sve na tragu artikuliranih zahtjeva gospodarstva putem Vanjskotrgovinske komore i komora entiteta. Prema njegovim riječima, samo zajedničkim naporima možemo prevazići probleme koji opterećuju naše gospodarstvo poput vrlo usporenog tržišta kapitala u financijskom sektoru koji bi tragom pospješenja inovacija i suvremenih projekata morao napraviti jasan odmak od komercijalnog bankarstva, nadasve smanjenje svih vidova nameta koji opterećuju gospodarstvo, eliminiranje korupcije kao našeg najvećeg nameta te zajedničko djelovanje na polju gospodarske diplomacije i ukupne industrijsko gospodarske sigurnosti.

Na kraju, dopredjednik Vuković je rekao da, sve skupa čini povećanje imidža Bosne i Hercegovine, u odnosu na postojeće kompleksno administrativno uređenje, u kojem svojom vrijednošću, zalaganjem, i maksimalnim naporima u povećanju kvalitete i brzine usluga bh gospodarstvenici stvaraju pravu sliku Bosne i Hercegovine kao zemlje vrlo vrijednih, časnih i poduzetnih ljudi

 

Share This