Stanić Beverages otvorio novu PET liniju za punjenje u vrijednosti od 8 milijuna maraka

 

 

Stanić Beverages otvorio je novu modernu liniju za punjenje PET boca u tvornici u Kreševu s godišnjim maksimalnim kapacitetom do 100 milijuna litara. Ukupna vrijednost investicije iznosi 8 milijuna maraka, a zahvaljujući novim kapacitetima Stanić Beverages će i dalje jačati izvoznu strategiju. Na novoj PET liniji za punjenje trenutno će se puniti brand Juicy Fruits, no novi kapaciteti omogućavaju Stanić Beveragesu širenje i u druge kategorije osvježavajućih pića.

Prijašnji kapacitet tvornice u Kreševu iznosio je oko 50 milijuna litara, stoga će nova investicija postojeće kapacitete utrostručiti na 150 milijuna litara. S obzirom na povećane kapacitete, tvornica u Kreševu moći će pratiti ekspanziju izvoza branda Juicy u zemlje CEFTE, EU i MENA regiju.

„Otvaranjem nove PET linije modernizirali smo proizvodnju, poboljšali kvalitetu, povećali kapacitete te finalizirali prvi ciklus investicija. Stanić Beverages kontinuirano ulaže u poslovanje, uvijek želimo biti prvi u kvaliteti i inovacijama te broj 1. u mislima naših potrošača. Uskoro krećemo i u novi investicijski ciklus koji ćemo započeti proširenjem postojećeg skladišnog prostora u vrijednosti od 2 milijuna maraka s ciljem daljnjeg rasta prodaje na domaćem tržištu, na već otvorenim stranim tržištima, ali i novim inozemnim tržištima koje tek planiramo otvoriti u bliskoj budućnosti.“, izjavio je Svjetlan Stanić, vlasnik Stanić Beveragesa.

Stanić Beverages najveći je proizvođač sokova u BIH koji sljedeće godine slavi dvadeset godina postojanja branda Juicy. Zahvaljujući strateškom vođenju branda i stalnom unapređenju kvalitete, Juicy sokovi se danas mogu pronaći na policama u svim zemljama regije, ali i u zemljama Europske Unije poput Njemačke i Italije te na Bliskom istoku u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Saudijskoj Arabiji. Zahvaljujući snažnoj ekspanziji na nova tržišta, Juicy sada postaje i svjetski brand koji osvaja nove potrošače.

Svečanom otvorenju nove PET linije uz brojne poslovne partnere, dobavljače, kupce i ostale uvažene uzvanike prisustvovala je i NjE dr.sc. Dragan Čović, Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Bosne i Hercegovine, koji je simbolično 2015.-e i otvorio prvi ciklus ulaganja, te ovom prilikom još jednom pohvalio nove investicije u domaću proizvodnju.

Brend voćnih sokova Juicy lider je na tržištima Hrvatske i BiH. Juicy od samog početka proizvodnje inzistira na najvišoj kvaliteti sirovina, proizvodnog procesa i finalnih proizvoda na policama trgovina i u kafićima, ali i na izgradnji odnosa povjerenja sa svojim kupcima. Juicy asortiman sastoji se od kategorija Juicy 100 %, Juicy 100 % funkcionalni sokovi, Juicy Nectar, Juicy Fresh, Juicy Kids, Juicy Fruits i Juicy Vita.