Skupština VTK/STK BiH usvojila planska akta za 2021. godinu i dala podršku procesu digitalne transformacije

 

 

Redovna sjednica Skupštine Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine (VTK/STK BiH), šesta po redu,  održana je 17.12.2020. godine u prostorijama hotela Hills u Sarajevu, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Na sjednici je razmatran i jednoglasno usvojen Program rada  VTK/STK BiH, Finansijski plan VTK/STK BiH i Odluka o članarini za 2021. godinu.

U drugom dijelu Skupštine, predsjednik Komore dr.sc. Vjekoslav Vuković je održao izlaganje o značaju digitalne transformacije u Bosni i Hercegovini, kao i aktivnostima Komore i samom projektu „Digitalna transformacija“ koji je finansijski podržan od strane Bugarske razvojne pomoći.

Učesnici, predstavnici bh. kompanija iz cijele Bosne i Hercegovine, izrazili su zadovoljstvo održanom prezentacijom i istaknuli zainteresiranost da aktivnije sudjeluju u aktivnostima vezanim za realizaciju projekta, te daju svoj doprinos procesu digitalne transformacije u Bosni i Hercegovini.

Podršku aktivnostima Komore i samom značaju procesa digitalne transformacije u Bosni i Hercegovini, koji je podržala Vlada Bugarske, iskazala je u emitovanoj video poruci i NJ.E. Avgustina Cvetkova – Karabaševa, ambasadorica Republike Bugarske u BiH.

Svi učesnici skupa su dobili i ekspertske sudije iz Edicije „Digitalna transformacija BiH“ u izdanju VTK/STK BiH, u kojima je data analiza postojećeg stanja i smjernice za prevazilaženje digitalnog raskoraka s pregledom rješenja u EU i svijetu, i uz finansijsku podršku Bugarske razvojne pomoći kroz projekat „Digitalna transformacija“ .

Share This