Šest kompanija iz BiH u posjeti sajmu “A+A 2019“ u Dizeldorfu

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske i Udruženjem “UTOK”, uz podršku Švicarskog programa promocije izvoza (SIPPO projekat 2017-2020), organizirala je po prvi put zajedničku studijsku posjetu šest kompanija iz Bosne i Hercegovine najvećem međunarodnom sajmu za sigurnost, bezbjednost, zaštitu zdravlja i zaštitu na radu „A + A 2019“, koji se održava u Dizeldorfu, Njemačka, od 05.- 08.11.2019.godine.

U ovogodišnjoj bh. delegaciji, učešće su uzele kompanije: Gončin (Gradiška), Kuna exp.-imp. (Visoko), Ligno Komerc (Banja Luka), Miltex (Banja Luka), Tehnička zaštita (Doboj) i Zenko (Zenica), dok su posebno sa svojim partnerima nastupile i kompanije Rentex-com iz Tuzle i Dermal R iz Kotor Varoši.

Posjeta sajmu je organizirana s ciljem da se kompanije iz sektora proizvodnje lične i zaštitne opreme, kao i sami organizatori posjete, upoznaju sa sajmom i procjene mogućnost zajedničkog učešća bh. firmi na sajmu 2021. godine, te istraže tržište i konkurenciju i ostvare kontakt sa potencijalnim kupcima.

Sajam A + A je jedan od najvažnijih svjetskih sajmova za sigurnost, bezbjednost, zaštitu zdravlja i zaštitu na radu. Sajam se održava u novembru, svake druge godine i uvijek ga prati kongres koji okuplja najznačajnije učesnike iz navedenih oblasti. Ovaj prestižni događaj obuhvata više specijaliziranih sajamskih manifestacija koje se odvijaju istovremeno, tako da zajedno pružaju mogućnost izlaganja različitih kategorija proizvoda, usluga i pratećih djelatnosti.