Prodaja i prodajne vještine-jednostavni recepti svjetskih korporacija

Seminar “Prodaja i prodajne vještine-jednostavni recepti svjetskih korporacija“ u organizaciji Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine je održan 13.02.2020. godine u prostorijama Komore u Sarajevu.

U uvodnom dijelu seminara, učesnicima se obratila dr. sc. Elma Kovačević-Bajtal, direktorica Sektora za edukacija te je tom prilikom prezentirala aktivnosti Sektora i najavila naredne edukativne događaje.

Na seminaru su prezentirani glavni elementi prodajnog ciklusa te su polaznici upoznati sa principima ispravnog prodajnog procesa i prodajnim konceptom. Posebno je objašnjeno kako se ponašati u situaciji kada kupac nije zadovoljan, kako pravilno pozicionirati svoje proizvode na “polici” i kod kupca usluge te kako izvršiti naplatu potraživanja.  Seminar je bio interaktivan tako da su učesnici seminara učestvovali u kvizu i imali priliku diskutirati primjere uspješnih prodavačž

Predavač na seminaru, na kojem je učestvovalo 11 učesnika iz privatnog i javnog sektora, bio je Emir Ganibegović, dipl. ecc.