Predstavnici VTK/STK BiH učestvovali na konferenciji u Tešnju

 

 

Potpredsjednik VTK/STK BiH Nemanja Vasić učestvovao je na završnoj konferenciji projekta “Unaprijeđenje konkuretnosti privrednih subjekata na projektnom području kroz pružanje i unaprijeđenje kvaliteta poslovno-razvojnih usluga”, održanoj  27.02.2020.godine u organizaciji Agencije za razvoj općine Tešanj TRA doo .

U okviru konferencije upriličeno je predstavljanje rezultata projekta, dodjela uvjerenja polaznicima obuka SolidWORKS, SolidCAM i Škole za brizganje plastike, te su razmjenjena iskustva sa predstavnicima slovenačkih institucija.

Predstavnik Komore Amila Šehić iz Sektora za makroekonomski sistem održala je prezentaciju na temu „ Vanjskotrgovinska i ekonomska saradnja između BiH i Slovenije“.

Drugi dio događaja je bio posvećen poslovnom povezivanju tešanjskih i slovenačkih firmi u okviru B2B susreta. Poslovnim susretima je prisustvovalo 10 firmi iz Slovenije, a održano je više od 50 sastanaka sa firmama sa područja općine Tešanj, Gračanica i Usora.

Projekat je realizovan uz podršku Projekta okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) koji podržava i finansira Vlada Švicarske, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH).

Share This