Predsjedavajući Tegeltija s delegacijom VTK BiH

 

 

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija primio je danas u Sarajevu delegaciju Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, koju je predvodio predsjednik Komore Vjekoslav Vuković. Na sastanku je razgovarano o unapređenju poslovnog ambijenta u BiH i poboljšanju uvjeta za poslovanje domaćih privrednika.

Predsjedavajući Tegeltija upoznao je sagovornike s opredjeljenjem Vijeća ministara za nastavak reformskih procesa, u skladu s ustavnim nadležnostima, a koje za cilj imaju podsticanje održivog, efikasnog i kontinuiranog privrednog rasta, kao i stvaranje povoljnog ekonomskog okruženja.

Na sastanku je razgovarano i o mjerama koje je potrebno poduzeti na zaštiti domaće proizvodnje, te podizanju kvaliteta domaćih roba kako bi se povećala njihova konkurentnost. Ovom prilikom postignut je dogovor da Vanjskotrgovinska komora BiH dostavi prijedloge imena članova radnih grupa koje će prioritetno raditi na zaštiti domaće privrede i promociji privrednih potencijala BiH.

Sastanku su prisustvovali potpredsjednici Vanjskotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić i Nemanja Vasić, te generalni sekretar VTK BiH Zdravko Marinković.

Share This